Möt skribenten Gudrun TIBBE Tiberg

I intervjuserien Möt skribenten får vi med deras egna ord veta hur det var att skriva boken ”Att ge upp har inte övervägts” och vad de ser som nästa steg.

Här möter vi Gudrun TIBBE Tiberg.

1. Vad var din ingång till att medverka till arbetet i Göteborgskvinnor i rörelse/r?

Eftersom jag arbetat med jämställdhetsfrågor i Göteborgs stad sedan 1985 så var det helt givet. Feministiskt initiativ skulle nog inte ha blivit beskrivet om inte vi själva i partiet tagit tag i det.

2. Hur var det att skriva berättelsen om göteborgskvinnornas arbete? Var det något som förvånade dig?

Arbetet gjordes i samverkan mellan mig och Julia Bahner. Hon och jag ingick i den första gruppen politiker från Fi, som satt under den första mandatperiod Fi var representerat i Göteborgs stads kommunfullmäktige.

Det kändes inte förvånande att vi deltog med text till boken, utan helt rätt eftersom det var ett stort steg framåt för jämställdheten i Göteborgs stad när Fi kom in i fullmäktige. Samtidigt har vi varit upp till 28 politiker i olika nämnder och styrelser i staden under åren som följt. För närvarande är vi 23 aktiva politiker.

3. Om vi ser boken ”Att ge upp har inte övervägts” som ett avstamp inför framtiden, vad är din önskan om vad det avstampet skulle kunna innebära?

Ett fortsatt starkt feministiskt Göteborg. Det är framtiden för staden!

Tack TIBBE!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s