Reaktioner

Recensioner

”En bok om Göteborg som alla måste läsa” var rubriken på Kristian Wedels recension i Göteborgs Posten. Han fortsatte: ”Det måste sägas direkt: detta är en fantastisk bok. Den är ett blivande standardverk. ”Att ge upp har inte övervägts” är – enklast uttryckt – Göteborgs kvinnliga politiska historia”, ”boken är mycket väl sammanhållen, balanserad och ambitiöst formgiven. Boken är en redaktörsbragd” Den kommer att bli ett bestående spår av Göteborgs fyrahundraårsjubileum.”
(GP 12.7 2021, Hallandsposten 21.7 2021, Bohuslänningen 21.7).

Bibliotekstjänst gav boken högsta betyg ”Brilliant” med motiveringen: ”Texterna är välskrivna och rikt illustrerade. Noter, källhänvisningar, förenings- och personregister finns längst bak i boken, tillsammans med presentationer av de medverkande.  Att ge upp har inte övervägts är intressant för de som är intresserade av nutidshistoria, kvinnohistoria och socialhistoria.” (BTJ-häftet nr 10, 2021. Lektör Anna-Karin Skoglund)

Att ge upp har inte övervägts var nominerad till att utses till Årets bok om svensk historia 2021 av Nättidningen Svensk Historia. Åtta böcker var nominerade och Att ge upp har inte övervägts kom på stark andra plats. Vinnare var Vikingatidens vagga – i vendeltidens värld av Kristina Ekero Eriksson.