Tack till er som möjliggjort ”Att ge upp har inte övervägts”

Bakom tillkomsten av ”Att ge upp har inte övervägts” finns många möjliggörare – ett femtiotal kvinnor har deltagit i möten och diskussioner. Det mesta av skrivandet, redigerandet och bildinsamlandet har skett ideellt. För varje förenings historia står här en författare men i många fall har flera varit inblandade. Alla tackas härmed varmt. 

Avgörande har varit att medel till stöd för arbetet har beviljats från två kvinnliga Göteborgsdonatorers fonder. Främst Stiftelsen Anna Ahrenbergs fond som helhjärtat stött projektet från dess början. Bidrag från Mary von Sydows, född Wijk, donationsfond har gjort det möjligt att lyfta fram kulturens betydelse för Göteborgs kvinnorörelser. 

Kvinnliga Akademikers Förening, KAF centralt och dess Västra krets har fungerat som institutionell garant.

KvinnSam vid Göteborgs universitetsbibliotek och Kvinnofolkhögskolan och dess stödförening har varit viktiga samarbetsparter.

Katarina Hultin och Kultur i Väst, idag Förvaltningen för kulturutveckling, har stött kulturarrangemang som genomförts i samverkan även med Stadsbiblioteket i Göteborg.

Bidrag till tryckningen har erhållits från följande: Anna Ahrenbergs fond, Magn. Bergvalls stiftelse, Kungliga Patriotiska Sällskapet, Konung Gustaf VI Adolfs fond för svensk kultur, Stockholms arbetarinstitutsförening och Åke Wibergs stiftelse.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s