Möt Göteborgskvinnor i rörelse/r i demokratistugan den 30/9

I år fyller demokratin 100 år! Detta firas genom att låta en demokratistuga turnera genom Sverige hela 2021. Den 29 september till den 3 oktober stod Länsstyrelsen i Västra Götaland som värd för stugan och bjöd in till ett evenemang fullspäckat med kunskapshöjande aktiviteter. Läs mer om Demokratistugan.

Att ge upp har inte övervägts – Kvinnokamp i Göteborg under 100 år

Kerstin Keen och Monica Påhlsson från Göteborgskvinnor i rörelse/r samtalade om boken Att ge upp har inte övervägts och kvinnifestationerna organisationen arrangerat. De berättade om kampen för att förbättra kvinnors livsvillkor och vad Göteborgs kvinnoorganisationer kämpat för sedan slutet av 1800-talet fram till idag. Monica intervjuades om kvinnor och demokrati.

Monica Påhlsson om kvinnor och demokrati.

Ladda ner hela programmet här:

Välkomna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s